Dom > Novosti > Sadržaj
Мере предострожности за производњу пластичних делова
Jul 04, 2017

Смањивање пластичне обраде је један од најчешћих проблема у обради пластике, а проблем је срушити пластичне производе с високим квалитетом површине. Стога, уз континуирано побољшање технологије обраде пластике како би се смањила скупљање пластичне обраде, побољшање квалитета производа је неопходно Производња пластичних делова

У већем дијелу пластичне обраде пластичних делова, као што су ребра или удубљења, контракција је строжа од суседних локација, јер је брзина хлађења већег спектра далеко спора од околине. Брзина хлађења је различита, што доводи до стварања депресије на површини споја, што је познато као знак скупљања. Овај недостатак озбиљно ограничава дизајн и обликовање пластичних производа, нарочито за велике производе дебелих зидова, као што су шасија за косу и кућишта за телевизоре. У ствари, за кућне апарате Овакве строге захтеве производа морају елиминисати скупљање, а за играчке и друге захтјеве квалитета површине нису високи производи дозвољавају пластичну обраду скупљања.

Може бити један или више разлога за формирање знакова скупљања у процесу обраде пластике, укључујући методе обраде, геометријске облике компоненти, одабир материјала и дизајн. Геометријске облике и изборе материјала обично одређује добављач сировина и није лако промијенити. Али има пуно фактора дизајна плесни који могу утицати на уговор о пластичној обради. Дизајн расхладног тркача, типа врата и величине врата може произвести много ефеката. На пример, мала капија, као што је цеваста капија, хлади много брже од капије у облику конуса. Прехладно хлађење на капији смањује време пуњења у шупљини, чиме повећава вероватноћу контракције. За обликовање радника, прилагођавање услова обраде је начин да се реши проблем пластичног скупљања. Притисак пуњења и време значајно утичу на скупљање. Након што се делови попуњавају, вишак материјала наставља се пунити у шупљину како би компензовао материјал за контракцију. Фаза пуњења је прекратка да би се повећала контракција, што доводи до више или веће контракције. Ово решење самог метода пластичног скупљања не може смањити скупљање на задовољавајући ниво, али радници за лијевање могу подесити услове пуњења ради побољшања ознака контракције.