Dom > Izložba > Sadržaj
Kako izabrati 3D metalne štampanja tehnologija
Apr 29, 2016

Aditiv proizvodnje (AM), poznat i kao 3D štampanja, u 21 veku proizvodnja revolucionarni pokreti igrati po prvi put, i smanjen sa prazan da uklonite višak materijala, proizvodni postupak, metalne AM sa jedan sloj na način da kreirate funkcionalan gotovih proizvoda ili karakteristika proizvoda. Ovaj slaganja metod je manje proizvodnje metod pruža mnoge prednosti, uključujući povećanu fleksibilnost, poboljšane performanse do finalnog proizvoda, smanjenje vremena na tržištu, niži troškovi proizvodnje i prošireni proizvod život. Ove prednosti disk AM tehnologija je široko koristi u životnog ciklusa proizvoda, razvoj novog proizvoda, bar u proizvodnji, da popravite proizvod.

Koristite plastifikacija metala AM, novi proizvodi mogu iskoristite prednost smanjene proizvodnje metode je teško ili nemoguće ostvariti materijalna svojstva i geometrije. Novi materijal možete izvršiti na mešanje dva ili više prah za formiranje novih legura i jedinjenja proizveden da upoznam određeni dizajn izazove. Kombinacija pudera možete izgraditi čak i postepeno u procesu promena, da uspostavi funkcionalna klasifikacija materijala, da biste izbegli korozija, zamor, fraktura i stres puca.

Pored toga, AM tehnologija može da se koristi za 3D štampani metalnih delova sa unutraљnjim љupljinama, na primer, rashladni kanal. AM metoda takođe mogu da proizvedu delova sa odlična mehanička svojstva. Evropska aeronautička odbrambena i prostor kompanija (EADS) da srednje-ciklus zamor isprobao program za procenu Optomec OBJEKTIV svojstva uzoraka od Titana 3D štampanja mehanizma. Mehanička svojstva od uzoraka obično su isto kao i falsifikovanje EADS našao metale, a umor svojstva aerodinamika standardima. Više agencija za testiranje druge OBJEKTIV 3D štampa metalno, uključujući inoxa i Super felnama, kao što su nikla (Inconel).

Tradicionalni metod smanjenja proizvodnje obično uključuje deo korake i pridruženi potražnju za kapitalne opreme i logistike, i AM jedan kontinuirani korake da nabavite karakteristike ontology, zbog čega je broj komponenti ili proizvoda i prošli put i trošak čuvanja u celini. Takođe, jer AM zakona-d CAD model direktnim prenosom, bez upotrebe alata za prototipske ili proizvodnje, pa mogu dodatno da smanje troškove i vreme na tržište novi dizajn ili dizajn revizije. Pored toga, metod AM u potrebna područja potopiti zamena materijala, tako da možete smanjiti otpad. Ovaj materijal se koristeći visoke vrednosti (na primer, od titanijuma i Super legura) su posebno važno, jer priložena efektivnu upotrebu materijala u ovoj oblasti od posebnog značaja.

Svemirske industrije sa stopom BTF (kupovina da-letenje) definisana materijalne efikasnosti, njen odnos embrion težine za sirove vune da gotovih težina delova. Prema nebeski znanja, koristeći tradicionalni način smanjenja proizvodnje, tvorci motor aviona kažu jednostavno delove 85% na materijal otpada i složene delove materijala je gubitak čak 95 posto, pa proizvođači motora aviona AM čuvanje materijala koji želite da koristite za proizvodnju ove komponente visoke vrednosti. Neke kompanije čak i upetljala sam zakon sa smanjene proizvodnje metod i metod proizvodnje kako bi se puno koristi od prednosti svake metode na primer, je potrebno vremena za izgradnju nerđajući čelik elektronske ljuske, 52 nedelje tradicija do kastinga do 3 nedelje AM zakona.

Takođe navikla da proširi proizvod život i popravi oštećenja na aktivne komponente, na primer, nalazi se u depou armije Eniston Sjedinjenih Država u Alabami pomoću AM tehnologije popravka motora komponenti Abrams M1 tenkova, M1 tenkovske motore (na primer, Hanivel AGT1500) rade u pustinji, tako će iskusiti ekstremno habanje i zahtevaju održavanje kratak period. Jer se efekti distorzija uzrokovana visokim temperaturama zavarivanja proces, tera, teško mi je na popravku komponente motor AGT1500 od tradicionalnih metoda, ako AM metoda koristi se za popravljanje, visoko fokusiran laserski zapali energije i plastifikacija metala precizno poslao u oblast na popravku, možete da smanjite toplote pogođenih zona (zona Affected toplote, HAZ), a možete da popravite motor komponente.

Sanaciji komponente motora turbina obično podvrgava se habanja štetu u krilo oblast (na primer, tip) ili oblasti koje nisu efikasni umor učitavanje (na primer kompresor Blejd okarakterisan oblast). Jer komponenta dizajn trendovi krenuti prema integrisanog Blejd rotora (tiče-sa-Rotori, IBRs) ili rotora disk (Blisks ili Blade/disk), kako bi se smanjila težina i unapređivanje efikasnosti motora, popravku ovih komponenti u glavna pitanja. U tradicionalnim disk, ako gramofonu (faza) oљtrice je oštećena ili nosila, to Zamenjivo po povoljnim cenama.